Čišćenje i uklanjanje grafita

EcoCasa nudi uslugu uklanjanja i čišćenja grafita sa pročelja zgrada, spomenika, vaza i svih vrsta površina.

Javite nam se za besplatne konzultacije oko uklanjanja grafita:

Zadovoljni klijenti

liburnia riviera hoteli logo
SPAR-Logo

Naš proces

Izvid situacije na terenu, pregled i procjena

U dogovoru sa operativnim voditeljem vrši se razgled i utvrđuju potrebe, obim, veličina grafita, vrsta površine, potrebna oprema i ostali parametri potrebni za uklanjanje grafita.

Odabir metode čIšćenja grafita

Postoji više metoda za uklanjanje grafita kao što su pranje visokotlačnim peračem vodom pod pritiskom, kemijska sredstva, abrazivna sredstva ili prebojavanje.

Nanošenje odgovarajućeg sredstva

Profesionalni tim nanosi potrebna kemijska sredstva da djeluju na površini, te zatim čisti visokotlačnim peračem i/ili mehaničkim uklanjanjem, ovisno o površini.

Nanošenje zaštitnog sloja

Nakon dubinskog kemijsko-mehaničkog čišćenja, preporučuje se primijeniti antigrafitni premaz kako bi se budući grafiti spriječili i olakšalo čišćenje.

Koje grafite treba čistiti, a koje ne?

Ovdje je riječ o grafitima koji nisu izraz umjetničkog oblika suvremene urbane kulture kao što su murali, već se radi o nepoželjnim šarama i crtarijama koji nagrđuju zidove i fasade i time narušavaju vizuru grada.

Čišćenje grafita važan je aspekt održavanja javnih prostora i očuvanja izgleda zgrada i infrastrukture. Može pomoći poboljšati cjelokupnu estetiku područja i spriječiti daljnje neovlašteno ispisivanje grafita.

Čišćenje grafita odnosi se na postupak uklanjanja neželjenih ili neovlaštenih grafita s površina kao što su zidovi, zgrade, mostovi i druga javna ili privatna imovina. Grafiti mogu biti u obliku sprejom ispisanih slika, riječi ili crteža.

Javite nam se za besplatne konzultacije oko čišćenja grafita.

uklanjanje grafita ecocasa
uklanjanje grafita ecocasa

Najčešća pitanja

Najčešće se koristi pranje pod pritiskom i za to se koristi visokotlačni perač. Ova metoda je učinkovita za neke površine, ali možda nije prikladna za osjetljive materijale.

Kemijska sredstva za čišćenje mogu otopiti boju što olakšava njeno uklanjanje. Međutim, potreban je oprez kako bi se izbjeglo oštećenje površine ili okoliša.

Za tvrđe površine mogu se koristiti abrazivne tehnike, a to uključuje korištenje finih abraziva za nježno uklanjanje sloja boje. U nekim slučajevima površina se može prebojati. Ako je grafit na obojanoj površini, može biti lakše prebojati ga odgovarajućom bojom. Ovo je brzo rješenje, ali možda nije prikladno za sve situacije.

Uobičajeno se prije korištenja bilo koje metode čišćenja, testira manje područje kako bi bili sigurni da ne oštećuje površinu.

Tako što se nikako ne preporuča već je taj posao najbolje prepustiti profesionalcima koji su educirani u korištenju pojedinih kemijskih sredstava te se znaju njima koristiti. To su opasne kemikalije i stručnjaci koji obavljaju čišćenje moraju nositi zaštitnu opremu, rukavice, naočale i maske, kako bi se zaštitili od potencijalnih opasnosti.

Zaštita od grafita odnosi se na različite mjere i premaze koji se primjenjuju kako bi se spriječili ili ublažili učinci grafita na površinama kao što su zidovi, javni prostori, transportni sustavi i zgrade. Zaštita od grafita može imati nekoliko oblika, a najčešći su zaštitni premazi koji naneseni na površine otežavaju prianjanje grafita. Premazi imaju glatku površinu što otežava lijepljenje boje u spreju. Ako se grafiti vrše po premazanoj površini, često se mogu lakše ukloniti bez nanošenja trajnog oštećenja temeljnog materijala.

Javite nam se s povjerenjem

Nazovite na +385 51 276 750 ili ispunite obrazac ispod i rezervirajte termin za besplatne konzultacije!

gdje se nalazimo

ECO CASA d.o.o.
za gospodarenje otpadom
OIB: 36791514258