Odvodni Program

U sklopu odvodnog programa, Eco Casa nudi usluge CCTV inspekcije – snimanje odvodnih cijevi kamerom i odštopavanje te sanacije kanalizacije bez iskopa.

Javite nam se za besplatne konzultacije:

Odvodni program

Zadovoljni klijenti

liburnia riviera hoteli logo
batak-logo
Konzum-Logo.svg
SPAR-Logo
valamar-all-you-can-holiday-logo-umbrela

Naš proces

Izvid situacije na terenu

U dogovoru sa operativnim voditeljem, utvrđuju se potrebe, obim usluge, mogućnosti pristupa lokaciji te termin radova.

utvrđivanje oštećenja

Korištenjem specijalizirane CCTV opreme provodi se inspekcija odvodnog sustava i snimanje stanja cijevi. To omogućava lociranje oštećenja vodovodnih cijevi.

Odčepljivanje i ispiranje cijevi

Kada se inspekcijom i snimanjem utvrdi lokacija začepljenja ili oštećenja, kreće se sa probijanjem cijevi, odčepljivanjem i ispiranjem.

Uklanjanje i sanacija

U cijevima se nakupljaju krute naslage i otpadni materijal koje treba ukloniti i ekološki zbrinuti. Nakon toga moguće je pristupiti sanaciji oštećenja ako ono postoji.

Začepila se kanalizacija, što učiniti?

Za utvrđivanje stanja odvodnih cijevi, koristimo se najnovijom tehnologijom inspekcije i snimanja stanja cijevi pomoću CCTV kamera.

Kanalizacijske cijevi se mogu začepiti jer u njih dospijevaju velike količine vode, ali i razne druge tekućine, kemikalije, blato, masti, pijesak, kamenac, vlažne maramice i ostali nedozvoljeni materijali. Sve to stvara naslage pa dolazi do pojave  začepljenja, neugodnih mirisa, a može i poplaviti objekt.

Tada treba nazvati profesionalnu službu kao što je Eco Casa i dogovoriti sanaciju problema u što kraćem roku.

CCTV (Closed-Circuit Television) je snimanje odvoda pomoću posebne tehnologije pregleda i snimanja unutrašnjosti odvodnih sustava, kanalizacijskih vodova i drugih podzemnih cijevi. Obično se koristi za procjenu stanja odvodnih mreža i identificiranje potencijalnih problema.

Javite nam se za besplatne konzultacije.

otštropavanje ecocasa
otštropavanje ecocasa
otštropavanje ecocasa

Najčešća pitanja

Posebno dizajnirana CCTV kamera pričvršćena je na fleksibilni kabel. Kamera je opremljena LED svjetlima za osvjetljavanje unutrašnjosti cijevi. Zatim se kabel opremljen kamerom umeće se u odvodnu ili kanalizacijsku cijev kroz šahtu.

Da, kamera može putovati kroz cijev, snimati video snimke u stvarnom vremenu i slati ih natrag operaterima. Dok se kamera kreće kroz odvodni sustav, operateri mogu pratiti video prijenos u stvarnom vremenu te mogu uočiti začepljenja, pukotine, curenja, koroziju ili druge probleme koji utječu na cijevi.

CCTV sustav snima proces inspekcije te stvara detaljan vizualni zapis o unutarnjem stanju cijevi. Ova snimljena snimka može se kasnije pregledati u svrhu analize i dokumentacije.

Nakon završetka inspekcije, stručnjaci Eco Case će skupa sa vama pregledati snimljene zapise kako bi procijenili stanje sustava odvodnje. Oni identificiraju sva strukturna oštećenja, začepljenja ili potrebe za održavanjem. Ove se informacije zatim koriste za generiranje detaljnih izvješća i donošenje odluka o popravcima ili drugim potrebnim radnjama.

Važno je napomenuti da snimanje i bušenje odvodnih cijevi treba obaviti kvalificirani i iskusni stručnjaci jer nepravilne tehnike mogu oštetiti odvodne cijevi ili dovesti do daljnjih začepljenja. Osim toga, redovito snimanje i bušenje odvodnih cijevi može pomoći u sprječavanju začepljenja i smanjiti rizik od skupih popravaka ili zamjena u budućnosti.

Jedna od najvažnijih prednosti je to što omogućuje inspekciju podzemnih cijevi bez potrebe za opsežnim iskapanjem, smanjujući poremećaj u odvodnji i troškove.

Snimljeni video zapisi daju jasan pogled na unutrašnjost cijevi, omogućujući točnu procjenu njezinog stanja. CCTV inspekcija se provodi relativno brzo te brzu identifikaciju problema i pravovremeno održavanje.

Redovito CCTV snimanje odvoda pomaže u prepoznavanju potencijalnih problema prije nego što eskaliraju, omogućujući preventivno održavanje i smanjujući vjerojatnost većih problema.
Osim toga, utvrđivanjme problematičnih područja, CCTV snimanje odvoda pomaže usmjeriti napore na održavanju i minimizirati nepotrebne popravke.

Javite nam se s povjerenjem

Nazovite na +385 51 276 750 ili ispunite obrazac ispod i rezervirajte termin za besplatne konzultacije!

gdje se nalazimo

ECO CASA d.o.o.
za gospodarenje otpadom
OIB: 36791514258