ČIŠĆENJE KUHINJSKIH NAPA I VENTILACIJA

Čišćenje kuhinjskih napa je složen postupak koji uključuje pranje i odmašćivanje kuhinjskih odsisnih, ventilacijskih kanala i ventilatora sa kuhinjskom napom.

Potrebno je radi suzbijanja širenja zaraza i opasnosti od nastanka i širenja požara jer se masnoće koje se svakodnevno talože u napi, filterima i odsisnim kanalima mogu lako zapaliti.

Hrvatski zakon propisuje redovito čišćenje i održavanje kuhinjskih napa u restoranima svaka 3 mjeseca.

Uz kemijsko i mehaničko čišćenje, koristimo se namjenskom pjenom koja se nanosi na površinu te tako omogućuje dubinsko čišćenje.

Nakon toga se vrši dezinfekcija i zaštita nape i ostalih komponenti sustava. Nakon svakog obavljenog čišćenja izdaje se potvrda o čišćenju. Radovi se izvode profesionalnom namjenskom opremom.

Znate li da se masnoće koje se svakodnevno talože u napi, filterima i odsisnim kanalima lako mogu zapaliti ako se ne čiste redovito.

Masnoće od kuhanja i pečenja zadržavaju se na hvatačima masnoća koja su na napi te dalje na odsisnom ventilacionom kanalu. Ta masnoća je vjerojatno razlog tog zapaljenja i zato treba nape, ventilacijske kanale i ventilatore redovito čistiti.

Obratite nam se s povjerenjem.